tekst fysiotherapiehollestein.nl

De therapeuten van ons team


Naam: Ruud van Dongen

BIG-registratie: 09033479004
Geboortedatum: 06-03-1959

Werklocaties: RHOON: (di & vrij) SPIJKENISSE CENTRUM (ma & do)

Opleiding/ervaring: Aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding en voor Fysiotherapie heb ik mijn diploma gehaald en de eed afgelegd.

Daarna heb ik een vervolgopleiding Manuele therapie gevolgd in Utrecht. Hierna zijn er vele cursussen gevolgd zoals de COPD cursus bij het Nederlands Paramedisch Instituut. Door deze ervaring hebben wij mede geholpen de afdeling Voorne Putten van het Astma Fonds op te richten en hebben wij voor dit Astma Fonds de sport en spelactiviteiten tot 2006 georganiseerd.

Dienstjaren: Na mijn opleiding heb ik tot 1988 gewerkt in een particuliere praktijk te Rotterdam-Overschie. Vanaf 08-08-1988 ben ik zelf een praktijk gestart in Spijkenisse-Centrum. Deze is in 2009 geheel gerenoveerd en uitgebreid met een extra pand, zodat we de beschikking hebben over 2 oefenzalen. In 2010 zijn wij ook gestart in de wijk Groenewoud.
Van 2008 tot 2015 heb ik ook nog gewerkt in een Forensisch Psychiatrische kliniek.
Sinds 2013 is de praktijk verder uitgebreid met de opening van de vestiging in Rhoon.

Naam: Myrna Hollestein

BIG-registratie: 69913605504
Geboortedatum: 02-07-1988

Werklocaties: SPIJKENISSE CENTRUM (di & vrij); GROENEWOUD (ma & do)

Ik ben in 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Met mijn diploma op zak ging ik op zoek naar een leuke baan en zodoende ben ik bij Fysiotherapie van Dongen in Spijkenisse terecht gekomen. Inmiddels heb ik al veel kennis en ervaring opgedaan in de periode dat ik hier werk.

In 2013 heb ik de opleiding Oedeemtherapie & Manuele Lymfdrainage volgens Vodder gedaan, die met name gericht is op het behandelen van lymfoedeem. Met deze specialisatie hoop ik meer voor de cliŽnten met lymfoedeem te kunnen betekenen.
Daarnaast ben ik samen met Ruud aangesloten bij ParkinsonNet en Chronisch Zorgnet.

Sinds 2024 heb ik de praktijk overgenomen van Ruud. Omdat ik al heel wat jaren hier werkzaam ben, ken ik de praktijk goed. Ik hoop dan ook dat we u nog steeds van goede zorg zullen blijven voorzien!

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en sta ik graag in de keuken.

Naam: Ester Hofschreuder

BIG-registratie: 19908794804
Geboortedatum: 11-05-1982

Werklocaties: SPIJKENISSE CENTRUM (di & do); GROENEWOUD (woe & vrij)

Na de opleiding bewegingstechnologie heb ik in Utrecht de verkorte opleiding fysiotherapie gedaan. Hier ben ik in 2007 afgestudeerd. Na mijn studie heb ik eerst in een verpleeghuis gewerkt. Daarna ben ik in 2016 gestart in dienst van een particuliere praktijk.

In 2016 ben ik ook gestart als oedeemtherapeut. Hiervoor heb ik de opleiding gedaan aan de Berekuyl academie in Hierden. Sindsdien begeleid ik patiŽnten met oedeem en ben ook gaan specialiseren in oncologische revalidatie. Ik ben aangesloten bij Onconet.

In het werk als fysiotherapeut is het fijn om mensen te begeleiden om verder te komen. Het is niet alleen leuk als je iemand weer kan leren sporten, maar ook als iemand die bijna niets meer kan (bijvoorbeeld een oudere of chronisch zieke patiŽnt) weer een klein beetje meer kan.