tekst fysiotherapiehollestein.nl

Bent u goed verzekerd voor fysiotherapie?

Per 1-1-2023 hebben wij geen contract meer met Zorg & Zekerheid.
Naast de ondermaatse vergoeding stellen zij dusdanig veel eisen die niet bijdragen aan een betere kwaliteit van behandelen.
Bent u verzekerd bij Zorg & Zekerheid? U bent gewoon welkom bij ons voor de beste zorg!
U betaalt ons praktijktarief voor de behandelingen en dient deze zelf in bij uw zorgverzekeraar. U krijgt dan een percentage van de behandeling vergoed, het andere deel betaalt u zelf.
Heeft u vragen over uw verzekering of situatie in 2023? Vraag ons om advies!

Waarom een aanvullende verzekering?!

De fysiotherapeut helpt bij klachten die met beweging te maken hebben. Daarom is het verstandig om te zorgen dat u voor fysiotherapie goed verzekerd bent. Dat kan, met een aanvullende verzekering. Het is dus belangrijk om u hierover goed te informeren. Vergelijken loont! Er zijn websites die u kunnen helpen bij het maken van een keuze in wat voor u de beste aanvullende verzekering is. Deze websites zijn bijvoorbeeld www.consumentenbond.nl of www.independer.nl .

Heeft u vragen over uw verzekering of situatie? U kunt ons altijd om een advies vragen!

Informeer altijd of een behandeling door uw zorgverzekering wordt vergoed. U kunt hiervoor uw polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met uw verzekeraar.
Beweegprogramma's en aanvullende verzekering:

Veel van de beweegprogramma's zijn helaas niet bij alle verzekeringen aanvullend verzekerd en komen dus voor uw eigen rekening. Elke maatschappij heeft zo haar eigen regels; van een vergoeding van 75 euro tot volledige vergoeding.
U kunt dus zelfs uitkomen op totaal geen vergoeding voor de 3 maanden training die u kunt krijgen om uw gezondheid te bevorderen. Maar heeft u al eens gerealiseerd dat u waarschijnlijk meer geld uitgeeft aan het onderhoud van uw auto dan aan het onderhoud van uw gezondheid? Onze verzekeraar verzekert vaak de gevolgen van ziek zijn en vergoedt nog maar weinig van het voorkomen van of vroegtijdig opsporen van ziekten. Deze verantwoording en investering komt meer bij u zelf te liggen.
Indien u vragen heeft over de vergoedingen van de beweegprogramma's kunt u altijd contact met ons opnemen.Vergoedingsmogelijkheden voor zorgkosten
Bijzondere bijstand
Als u ziektekosten niet vergoed krijgt via uw zorgverzekeraar en deze niet zelf kunt betalen, kunt u een tegemoetkoming vragen via de bijzondere bijstand van uw gemeente.
Bijzondere bijstand houdt in dat de gemeente financiŽle steun geeft bij bijzondere kosten. Hierbij kunt u denken aan kosten die medisch noodzakelijk zijn, zoals een bril, een gebitsprothese of dieetvoeding maar ook uw kosten voor de fysiotherapie die niet meer middels uw aanvullende verzekering (gemeentepakket) vergoed worden. Voorwaarde is dat deze kosten niet op een andere manier vergoed worden en dat u deze niet zelf kunt betalen. Elke gemeente bepaalt zelf de voorwaarden voor bijzondere bijstand.
Ook als uw inkomen hoger is dan het bijstandniveau kunt u een beroep doen op de bijzondere bijstand. De gemeente beoordeelt of u het volledige bedrag of een deel daarvan terugkrijgt. De bijzondere bijstand wordt niet gekort op uw uitkering of op toeslagen.