tekst fysiotherapiehollestein.nl

De praktijkgeschiedenis

De praktijk is gestart op 8-8-1988 door Ruud van Dongen.

Na de opleiding voor fysiotherapie gevolgd te hebben aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding en Fysiotherapie ben ik eerst gaan werken in een praktijk voor fysiotherapie in Rotterdam-Overschie. Na 5 jaar is de praktijk voor fysiotherapie aan de H. de Lintweg 2 gestart als duo praktijk voor fysiotherapie en tandheelkunde. Het was in die tijd een harde eis van de zorgverzekeraar dat de praktijk alleen in het centrum van Spijkenisse mocht worden gevestigd.
Al snel groeide de solo-praktijk uit en was er behoefte aan medewerkers. Na vier jaar was de tandarts weer vertrokken naar een andere locatie en kon het gehele pand ingericht worden als fysiotherapiepraktijk. Uiteindelijk heeft de praktijk vier behandelruimtes, een oefenruimte, een wachtruimte, twee toiletten en een kantoor.
In 2008 heeft er een uitbreiding plaatsgevonden en is het pand aan de H. de Lintweg 6 volledig verbouwd en ingericht als praktijkruimte. Ook nr 2. is toen volledig gerenoveerd. Nu hebben wij twee ultra moderne oefenruimtes met de Life Fitness circuit line apparatuur en Tunturi cardio apparatuur (drie hometrainers, een cross trainer, een roeiapparaat en twee loopbanden) . Voor de medische trainingstherapie/medische fitness en het uitvoeren van de beweegprogramma's zijn wij nu volwaardig ingericht.

Per 1-1-2010 hebben wij de praktijk van Mevr. L.H. Poot overgenomen en zijn wij met onze organisatie ook gevestigd aan het Duindoornpad 7a in de wijk Groenewoud.
Zo heeft de verbouwing van de H. de Lintweg 2 en 6 en de overname van de praktijk in Groenewoud er toe geleid dat er weer meer personeel bij moest komen. Zodoende zijn wij nu met 5 collega's werkzaam binnen de praktijk.

Wilt u weten hoe de praktijk er nu uitziet dan kunt u altijd telefonisch een afspraak maken voor het bezichtigen van de praktijk en kennis maken met de collega's.

Onze praktijk voldoet aan alle kwaliteitseisen en staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF.
_l2e4525
De wachtkamer op nr. 2 zit nu op de eerste verdieping.
_l2e4515
De behandelkamer 4 op nr. 2
_l2e4517
_l2e4520
De behandelkamer 3 op nr. 2
Nieuwe praktijk inrichting locatie Centrum
De oefenzaal 6 op nr. 6
_l2e4540
_l2e4556
De oefenzaal 2 op nr. 2
_l2e4552
De behandelkamer 7 op nr. 6
_l2e4553
opening011_edited
De opening 14 mei 2009 door Oud- Feyenoord spits Peter Houtman


25 jaar Fysiotherapie en Manuele therapie van Dongen